Organisatie EST bezoekt Lentecongres in Zatec

Van 4 t/m 9 april is een afvaardiging van het Europees Schutterstreffen Leudal 2018 samen met schuttersvrienden uit Limburg, Brabant en Gelderland naar Zatec in Tsjechië geweest voor het Lentecongres van het EGS.

Lentecongres Zatoc

Het congres begon op vrijdag met een plechtige investituurmis in een steenkoude kerk. Tijdens de feestavond die volgde, werd ook de verjaardag van de voorzitter van het EGS Prinz von Merode gevierd. Door de aanwezige schutterijen werd hij in alle talen toegezongen.

Op zaterdag was de plenaire vergadering. Onder muzikale begeleiding van de schutterij trok het hele gezelschap naar het gemeentehuis. Aansluitend werd de hopbrouwerij bezocht voor het afvuren van de saluutschoten, waarna de vergadering begon en het EST Leudal een presentatie gaf met uitleg over het feestterrein en het programma.

Een dagje Praag stond op zondag op het programma. De contacten en samenwerking met onze Limburgse, Brabantse en Gelderse schuttersvrienden en -vriendinnen zijn weer aangehaald. Op naar Het Europees Schutters Treffen 2018 in Leudal!