Het begin is gemaakt!

Leudal – Met het inzaaien van een 20 hectare groot terrein zijn de voorbereidingen van het Europees Schutterstreffen Leudal nu echt van start. Loonbedrijf Maas uit Kessel heeft de EST-terreinen ingezaaid met graszaad dat afkomstig is van Joordens zaden uit Neer.

Achter de schermen draait de organisatie van het EST Leudal 2018 al op volle toeren. Nu is er echter ook een begin gemaakt met de terreinvoorbereidingen in Neer. Tussen de Waije en het Schoor in Neer worden op 17, 18 en 19 augustus zo’n 60.000 bezoekers verwacht voor het EST Leudal 2018. Tot die tijd zal het gras dat op het terrein groeit als veevoer dienen voor de koeien van de Neerse melkveehouder Jacques van Melick. Tijdens het mega schuttersfestijn wordt het terrein ingezet als festivalterrein en komen er twee parkeerplaatsen. Binnenkort wordt er nog een afrastering gemaakt rond het perceel. Het is namelijk niet de bedoeling dat het terrein tussentijds gebruikt wordt als hondenuitlaatplaats.

Ko Remijnse, voorzitter van de Stichting EST Leudal 2018: ‘Maar liefst acht eigenaren zijn bereid gevonden om hun grond voor de periode van één jaar aan onze stichting te verhuren. Daarmee maken ze de organisatie van het EST in Leudal mogelijk. Het Europees Schutterstreffen is een feest der verbroedering. De saamhorigheid van de grondeigenaren is daar ook een geweldig voorbeeld van!’

Inzaaien EST2018.jpg Inzaaien 2 EST2018.jpg