Geslaagde opmaat voor EST 2018

Met de officiële onthulling van het infobord voor het Europees Schutters Treffen 2018 door Prins Charles Louis de Merode, president van de EGS en EST 2018-voorzitter Ko Remijnse, begon afgelopen vrijdag het Lentecongres van de Europese Gemeenschap van Historische Schuttersgilden (EGS).

In de namiddag was er een indrukwekkende Investituurmis die niet alleen door de aanwezigen in de St. Martinuskerk in Neer gevolgd werd, op Facebook keken ruim 13.000 mensen via een live stream mee. Na de vlaggenparade op het Kerkplein trokken de Europese schutters naar gemeenschapshuis de Haammaêker voor een diner en feestavond. Op zaterdag openden Prins Charles Louis de Merode en Ko Remijnse de expositie over EST 2018 en de vijf organiserende schutterijen in het Limburgs Schutterij Museum in Steyl. Met de organisatie van het Lentecongres gaven de schutterijen St. Aldegundis uit Buggenum, St. Severinus uit Grathem, St. Martinus uit Horn, St. Sebastianus uit Neer en St. Petrus uit Roggel hun visitekaartje af. Op 17, 18 en 19 augustus 2018 organiseren zij samen het Europees Schutterstreffen 2018, een verbroederingsfeest waaraan zo’n 600 schutterijen uit Europa deelnemen.

20170421-lentecongres-040_klein.jpglentecongres_klein.jpglentecongres_klein_1.jpg20170421-lentecongres-037_klein.jpg

 

Terugblik Lentecongres (3ML)