Koninklijke onderscheiding

Hoge Koninklijke onderscheiding voor de heer Ko Remijnse uit Heythuysen

Nunhem (gemeente Leudal). Op woensdag 7 oktober 2015 werd aan de heer ing. J.I. Remijnse, wonende in Heythuysen, een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. De versierselen werden opgespeld door burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal.

Onderscheiding
De heer Ko Remijnse (65) was vanaf 1973 in dienst bij Nunhems BV (in 1973 ca. 100 medewerkers), achtereenvolgens als internationaal accountmanager (tot 1982), als algemeen verkoopleider (tot 1996) en van 1996 tot 1 augustus 2015 (pensionering) als directeur van Nunhems Netherlands BV. Daarnaast was hij vanaf 1998 als Managing Director Marketing & Sales, met wereldwijde verantwoordelijkheid, lid van de Board of Directors van Nunhems BV en is hij vanaf 2009 lid van de Global Leadership Circle Bayer A.G.
In 1997 ging Nunhems de Amerikaanse en Aziatische markt op, waarmee het bedrijf in de top 5 van de groentezadensector kwam. Vanaf 2002 maakt Nunhems deel uit van Bayer en vanaf april 2014 opereert het als wereldwijde business unit onder de naam Bayer CropScience Vegetable Seeds.

Door de inzet van betrokkene heeft het bedrijf Nunhems zich ontwikkeld van een regionaal zaadveredelingsbedrijf tot een grote partij op mondiaal niveau, draagt het bedrijf bij aan de werkgelegenheid in Limburg en aan de ontwikkeling van de zaadsector in Nederland en daarbuiten.

Daarnaast verrichtte en verricht hij op maatschappelijk gebied diverse vrijwilligersactiviteiten. Zo was hij voorzitter van de medezeggenschapsraad B.S. de Heihorst in Heibloem, secretaris/penningmeester en vervolgens voorzitter van de Stichting Sportpaardenfokkerij Limburg van de Rijpaardenfokvereniging Limburg (ca. 180 leden). Ook was hij voorzitter van de Ponyclub Heytse en daarbij actief betrokken bij de organisatie van de Limburgse Kampioenschappen voor pony’s.

Betrokkene is vanaf 2010 voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Peel, Maas en Leudal (200 medewerkers). Hij was mede-initiator van de fusie.
Vanaf 2015 is hij voorzitter van het Europees Schutterstreffen 2018 in Leudal. Dit evenement wordt georganiseerd voor schutters en gildebroeders uit meerdere Europese landen.

De heer Remijnse werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
De uitreiking van de versierselen vonden plaats tijdens zijn afscheid als directeur M&S én als directeur van Nunhems Netherlands BV.

bron: gemeente Leudal