Overdracht

Overdracht vlag Europees Schutterstreffen aan burgemeester Leudal

Tijdens de afsluitingsceremonie van het Europees Schutterstreffen in het Duitse Peine heeft burgemeester Arno Verhoeven, uit handen van de president van de Europese Gemeenschap van Schuttersgilden (EGS), Charles-Louis Prinz von Merode, de vlag overgedragen gekregen. En daarmee ook de organisatie van dit unieke evenement.

Gedurende  3 dagen was Peine bontgekleurd door schutters uit heel Europa. Schutters die lieten zien waar het treffen voor staat, namelijk het samen met schutters uit alle windstreken van Europa verbroederen en feestvieren.

Overdracht
Foto: 3ML

Organisatie 2018 Leudal
De organisatie van het Europees Schutterstreffen 2018, verenigd in de stichting EST Leudal 2018, heeft gezamenlijk met een afvaardiging van  het college van de gemeente Leudal een bezoek gebracht aan het Duitse Peine, op uitnodiging van het EGS.
Tijdens het bezoek hebben het college en de organisatie laten zien dat het een groot voorrecht is om het Europees Schutterstreffen te mogen organiseren. Het zet niet alleen de schutterswereld op de Europese kaart maar heeft ook een bijzondere uitstraling voor de gemeente Leudal, de regio en de rest van Limburg.