Goede Doelen

De schutterijen en hun schutters staan midden in de maatschappij. Daarom vindt de organisatie van het Europees Schutterstreffen het belangrijk dat de samenleving profiteert van een eventueel batig saldo na afloop van het Europees Schutterstreffen in Leudal. Wij kozen drie goede doelen die wij willen steunen.

 

Stichting Hoogvliegers

Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap. Een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn. Een dag die ze nooit meer vergeten. 

Dankzij Stichting Hoogvliegers beleven zieke of gehandicapte kinderen van 6 t/m 17 jaar de dag van hun leven. In de afgelopen jaren liet Stichting Hoogvliegers zo’n 9.000 kinderen zelf een vliegtuig besturen.

 

Nierpatiëntenvereniging Roermond

Belangenbehartiging, voorlichting, het bieden van lotgenotencontact  en het organiseren van recreatieve en sociale activiteiten. Dat zijn de kerntaken van Nierpatiëntenvereniging Roermond.

Nierpatiëntenvereniging Roermond is een regionale vereniging van én voor nierpatiënten uit de regio Roermond en Weert.

Samen Zorgen Huis Leudal

In december  2018 neemt de stichting Samen Zorgen Huis Leudal het eerste Samen Zorgen Huis in gebruik. Een ‘dichtbij thuis ziekenhuis’ waar op liefdevolle en deskundige wijze zorg wordt geboden aan patiënten die niet in het ziekenhuis hoeven te blijven, maar die nog wel extra zorg nodig hebben. Ook biedt het Samen Zorgen Huis palliatieve zorg in de laatste levensfase.

Het Samen Zorgen Huis Leudal is een initiatief van vrijwilligers uit de gemeenschap. Het is een huis, van, voor en door de inwoners van Leudal en omliggende regio.